Austin Ten Light Utility

 

model G/YG

 

Home.De Tillys.Foto's.Restauraties.Ritten.Models.Links.Contact.Gastenboek.
Home.De Tillys.Foto's.Restauraties.Ritten.Models.Links.Contact.Gastenboek.

© 2010

De Austin Ten Utility Truck (ook wel Austin Tilly genoemd) is eigenlijk de militaire variant op de Austin Ten. Het chassis is zo goed als gelijk aan die van de normale Austin Ten Saloon. Een "platform"constructie is het resultaat van het lassen van een geperste stalen vloer op het frame, waardoor een grote diagonale stijfheid is ontstaan.

Technische specificaties:

 

  

  

 

  

 

 

  

  

 

  

  

 

 

 

 

 

 

Meer technische informatie van de Austin Tilly staat apart op de site. Het is nog maar het begin. Komende tijd zal het worden aangevuld.

De austin Tilly heeft in vergelijking met de burgerversie een aantal aanpassingen. De motorinhoud is vergroot, een waterpomp is gemonteerd, een grotere benzinetank en het gebruik van "cross country" banden. Van de Austin Ten Light Utility Truck zijn er uiteindelijk ongeveer 30.000 exemplaren gemaakt. Hiervan zijn op het ogenblik zo´n 160 ´survivors`(van wrak tot excellent) bekend bij het Tilly Register.

 

In 1944 is een artikel verschenen in het blad "Autocar". Hierin werd de Austin Ten Utility Truck beoordeeld. Het document is hier te downloaden als een pdf .

 

Manuals van de Austin Tilly.

 

Downloads

 

Naast de Austin Tilly waren er nog drie andere merken, die vergelijkbare voertuigen maakten: Morris, Hillman en Standard. Meer over alle merken Tillies is te vinden op de site van het Tilly Register.

 

Austin Ten Light Utilty Truck

Motor
4 cilinder SY zijklep motor in lijn
Inhoud
1237 cc
Vermogen
26 pk by 3500 tpm
Carburateurs
Zenith VM4
Remmen
Girling remsysteem
Elektrisch systeem
12 V
Versnellingen
4 versnellingen
Wielbasis
238,27 cm (7 ft 9¾ in.)
Lengte
396,5 cm (13 ft)
Breedte
159, 62 cm (5 ft 3 in.)
Hoogte
189,35 cm (6 ft 2½ in.)
Gewicht
1003, 3 kg (19¾ cwt)